top of page
Nova Scotia Duck Tolling Retriever

En tollare är och kommer alltid vara en arbetande jakthund.

Det är vårt måtto i uppfödningen av rasen, och det kommer att forma de valparna som föds i den här kenneln.

En arbetande jakthund, innebär att det är en hundras som besitter en jaktinstinkt, samt att den behöver ett arbete. Tollaren är inte bara en sällskapshund, och den bör därför bo hos en familj där den får utlopp för sin enorma energi och sin kapacitet. 
 

Vi önskar därför att du valpspekulant som är intresserad av en Pathseekers-tollare, har ett gediget intresse att arbeta med din hund. Vi ser gärna att du även har tävlingsambitioner. När vi säger att du har ett gediget intresse av att arbeta med din hund så menar vi all form att träning som tillexempel: drag, lydnad, spår, apportering, bruks och så vidare. Vi ser gärna att du har ett intresse att använda din hund i apportering, inte nödvändigtvis praktisk jakt, då vi förstår att det är inte möjligt för alla att jaga praktiskt, men gärna träna apportering så att hunden får göra det den är framavlad för. Vem vet, kanske tollaren öppnar upp en helt ny värld för er, så som den har gjort för oss? 

Vi vill att du som valpköpare HD & ED röntgar din hund, startar hunden på BPH/MH (vi erbjuder alltid kull BPH/MH), ställer ut hunden på minst en officiell utställning, samt gärna startar i någon eller några tävlingar av den/de gren/ar som ni tycker passar er. 

Vi vill att ni önskar en livslång relation och har god kontakt till er uppfödare, inte är rädda för att fråga oss om råd och tips om er hund. Vi ser gärna att ni vill komma på våra gemensamma träffar & träningar.

  Pathseekers-familjen ser fram emot att välkomna dig, om du är redo för oss! 

Läs mer om vår uppfödning här. 

Just nu har vi ingen planerad kull

Pathseekers, JPG.jpg
Det gör ont i hjärtat av kärlek till den här högen 🥺❤️ #pathseekerssoulmate #tollare #tol

Kull 1 - 2019

Soulmate - kullen


Agrosofens Lyckohjula - Njupavallens Tiro

Födda 2019-08-28

6 tikar, 1 hane

17882672654275329.jpg

Kull 2, 2021

Touch Of - kullen

Agrosofens Lyckohjula  - Lauvstuas Pinti Touchdown


Födda 2021-06-20 
2 tikar, 4 hanar

trissie rozzic.jpg

Kull 3, 2022 
My Own - kullen

West Coast Tollers Cayuga -

Digby Tollers Duck Duck Go

Födda 2022-1020
3 tikar, 2 hanar

bottom of page