top of page

Dräktighetsdagbok - Touch Of


Löpets start: 9 april Prog.prov: löpdag 11: 44,7 nmol/L Parning: löpdag 13 & 14


Det gick i raketfart!

Hjulie började löpa 9 april och eftersom hon parades på dygn 17 & 18 förra gången tänkte vi att det fanns gott om tid. Jag valde att göra ett progesteronprov på tisdagen dygn 11 för att "vara ute i god tid", eftersom vi skulle möta Tina och Touch på gränsen 15h från oss så krävdes en del planering.

Progesteronprovet visade ett värde på 44,7 nmol/L på dygn 11! Vi som hade planerat att i lugn och ro åka söderut under helgen för att kunna lämna över Hjulie till Tina, men det blev istället att akut ta ledigt från jobb så att jag kunde börja åka vår långa resa till norska gränsen 15h söderut.

När vi möttes på torsdag eftermiddag, löpdygn 13 så var Hjulie fräsig åt Touch, vilket gjorde att vi blev oroliga att det var för sent redan. Men på kvällen fick dom till en parning när Hjulie och Touch hade fått lära känna varandra lite bättre. En bonus blev parningen på fredagen också! Efter det här så var Hjulie mest intresserad av samla kottar på promenaderna än att flörta med Touch. Nu får vi hoppas att parningen tagit sig! Vi har stora hopp på den här valpkullen och det är många intresserade valpköpare. Är du intresserad av en valp efter den här kombinationen så önskar vi att ni vill fokusera på apportering och jakt i första hand, men såklart även andra hundsporter. Det är en kull som vi kommer att passa perfekt för tävling med mycket motor och driv.


Hör av er till mig på Amanda.pathseekers@outlook.com om du är intresserad!

Gärna med ett så utförligt mail som du kan.


119 visningar0 kommentarer
bottom of page