top of page

Dräktighetsdagbok - Soulmate 

Dräktighetsresan för Hjulie

15 augusti idag; dygn 45, vecka 6, 17 dagar kvar till beräknad valpning

Magen är ivägen. Hon vill mysa, ligga nära oss, tvätta sig, rulla ihop sig till en boll. Men magen är ivägen. Hon får nöja sig med att ligga raklång. Hon är tung, riktigt tung! Hjulie som annars väger smidiga 16,5 kg och är superlätt att lyfta får jag nu lov att stånka mig när jag ska lyfta henne. Jag har dessvärre inte vägt henne, men tippar på att hon är nära 20 kg tung!


Hjulie som alltid sitter fint, att sitta på rumpan/på sniskan har för henne aldrig varit ett alternativ, har nu ibland börja sitta på sniskan. Det är så ovant att se henne så, min annars alltid så fisförnäma flicka som alltid sitter rakryggad med en stolthet har nu börjat vara klumpig i sitt sätt att vara. Jag upplever henne däremot inte som obekväm i situationen, utan hon verkar acceptera den ganska bra faktiskt. Men det där med att ligga i i bia-bädden för att bädda, krångla eller vila är fortfarande inte aktuellt. Hon förväntar sig nog att valparna ska födas i vår säng? ;)


Hennes tuggbehov är fortfarande väldigt stort, likaså törsten. Hon är också fortfarande bissart hungrig hela tiden. Alltså jag menar verkligen galet hungrig. Vi känner knappt igen henne, haha! Idag tiggde hon tillochmed när Oskar drack iskaffe?


Pälsfällningen är megaenorm just nu, inte bara på magen utan över hela hunden. Hon tänker nog bli helt naken tills dessa valpar ska hitta ut verkar det som. Hon är stort och växer fortfarande för varje dag, så nog finns det en del valpar där inne som det verkar.

Idag fick vi ta del av Hjulies första läckage! Livrädd blir jag att det är alldeles för tidigt men tydligen är det helt normalt, puh!

Man är ständigt orolig för att något ska vara på tok där inne. Vackert och spännande <3


Och vi har fortfarande inte hittat det perfekta namnet till tiken vi ska behålla ännu. Tänker, spanar, uttalar, stavar. Någon gång kommer det, det där perfekta namnet till lilla kråkfian. Vi kanske måste träffa henne först innan det känns rätt. En sak är så säker, dom är nyfiket efterlängtade hela den barnaskaran som gömmer sig därinne, vi är många som längtar efter de små trollen nu.

107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page