top of page

Dräktighetsdagbok - Soulmate 

Dräktighetsresan för Hjulie

12 augusti idag; dygn 42, vecka 6, 21 dagar kvar till beräknad valpning

Hjulies härliga mage och tuttar växer så att det knakar och hon har en hel del beteendeförändringar de senaste dagarna som jag gärna vill dela med mig av.

Hon är betydligt mer hungrigare nu än vad hon varit förut, det är nästan så att hon snor det du har i handen för att hon vill ha det. Lite som att alla hämningar har försvunnit och hon tar för sig av allt som hon tycker att hon ska ha. Hon har börjat tugga massor på tuggbenen vi har, de har legat på tomten i hägnet i flera månader men hon har aldrig brytt sig om dom, förutom nu, hon bär in de äckliga gamla märgbenen och ska helst tugga dom i soffan. Tuggbehovet är stort och vi försöker tillfredsställa det så mycket som fröken tycker att hon förtjänar.

Än så länge får hon fortfarande mat 2 ggr om dagen, men snart kan det hända att vi får börja mata henne 3 ggr om dagen om det är så att det tar stopp där inne i takt med att valparna växer?

Förutom det så är hon otroligt lugnare mot de andra hundarna nu för tiden. När flocken är ute i hägnet och de råkar springa för nära henne blir hon riktigt sur på dom och morrar direkt, att leka och stojja med de andra hundarna är fullständigt onödigt tycker hon, och hon är inte blyg att berätta för de galna grönisarna och malamuterna att ska ni leka så håller ni er borta från mig! Hon håller sig helst på sitt egna hörn, förutom när de andra hundarna ska inspektera henne och tålmodigt låter hon dom snosa och lukta på henne i lugn och ro.

När hon går och lägger sig under sängen försöker hon gräva hål i trägolvet för att bädda 😅 hon har ännu inte hängt med på att hon ska använda Bia-bädden utan hon fortsätter som vanligt att sova med oss i sängen eller under sängen.

Att vila på dagarna eller sova på nätterna gör hon helst med oss i soffan eller sängen, då ska hon ligga nära nära nära och det enda som hindrar henne från att ständigt ligga på en eller tätt skeda med en är att hon blir alldeles för varm. När vi lägger handen på hennes mage så känns det som en värmekudde: ständigt varm, och så är den ständigt växande. Det är nästan så att vi ser att hon växer mer och mer för varje dag! ❤️
Att få vara med Hjulie på den här resan är så ofattbart magiskt, att få följa den spralliga, galna, busiga och valpiga lilla Lu bli en mogen och omhändertagande mamma. Mäktigt! Jag är så otroligt stolt över henne, min fantastiska Lyckohjula ❤️Jag hoppas att vi får uppleva den första sparken om inte alltför många dagar!

158 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page