top of page

PATHSEEKERS MY OWN
 

Trissie & Rozzic
trissie rozzic.jpg

Rozzic blev BIR Jaktklass på Tollarspecialen 2021

Pathseekers My Own - kull mellan:

West Coast Tollers Cayuga

SE VCH  LD STARKLASS  RLD N  RLD F 
West Coast Tollers Cayuga "Trissie" 

SE10214/2018

Mor: LPI SE VCH

West Coast Tollers Loca

Far: RLD N SE U(U)CH SE VCH

Njupavallens River Race 


HD: A  (index 107)
ED: UA

PRA-prcd, hereditärt fri

DE hereditärt fri 
Öga Distichiasis (låg grad)
BPH med skott

43 cm & 14,5 kg

triss2.jpg

Digby Tollers Duck Duck Go

J  SE VCH 

Digby Tollers Duck Duck Go "Rozzic"

SE21786/2017

 

Far: SE47886/2011 SE VCH  SE UCH
Riverbreeze Dream Team Kiowa

Mor: SE24920/2013  J  SE J(T)CH
Digby Tollers Testarossa

 

HD A (index 102)

ED UA

PRA-prcd Hereditärt fri

DE Hereditärt fri

Ögon UA

BPH m skott
50 cm & 26 kg

rozzic.jpg

PLANERAD PARNING TILL HÖSTEN 2022

Från den här kombinationen förväntar vi oss allsidiga valpar med driv och motor till dig som vill arbeta med din hund.

Vi ser gärna att du som hör av dig till oss har ambitioner att tävla med och ställa ut din hund samt bibehålla en livslång kontakt med din uppfödare! 

Valparna föds hereditärt fria på PRA och DE samt med ett    HD index på 104 och en inavelsgrad på 2,0% 

Valparna föds, växer upp och levereras från Sussie i Mora.

För att visa ditt intresse på en valp från kullen, skicka ett mail till amanda.pathseekers@outlook.com med info om dig och vilket liv du vill erbjuda en Pathseekers valp så hör vi av oss så snart vi kan!

myownvalp.jpg

Liselotts ord om Rozzic:

Rozzic är en mörkröd hane med inte så mycket vita tecken. Han är 50 cm hög och väger 26 kilo.

Hemma är han en lugn och trygg hund som slappnar av inne, och tänder till när vi går ut. Han älskar att ta långa promenader och han älskar att ligga ute på gräsmattan och spana på allt som rör sig runt omkring honom. Han är inte den mest sociala tollaren jag haft, men vill gärna vara med i närheten. Han vill inte att vi ska klappa honom på huvudet, men klia mig gärna på rumpan för det älskar han. När vi är vid husvagnen så ligger han ute i hundhagen och spanar och bara väntar på att vi ska gå och bada, för det är något han älskar att göra. Gärna ihop med husse.

Rozzic är lite av en ”dramaqueen” och kan bli lite ”barnslig” när det är saker som han inte gillar som att klippa klorna. Annars skulle jag jämföra honom med ett fullblod i hästvärlden. Stark, snabb och nyfiken. I sin egen värld så är han väldigt hanig och manlig och han markerar gärna och mycket så att alla vet att han varit där. När det är en löptik i närheten så får man jobba extra mycket för att få kontakt med honom, men det går. Han kan släppa doften och jobba med mig. Annars är han väldigt bra mentalt och som beskriven sa på BPH att ”nu har Rozzic lagt ribban.”

Han går ihop med alla hundar både utomhus och inomhus. Hans bästa vän är hans bror Zappa och det är så härligt att se 2 vuxna hanar som inte träffas så ofta komma så bra överens som de gör. Som valp och unghund var Rozzic rolig att jobba med och det gick väldigt bra. Det bästa vi gjort var när Rozzic var 14 månader gammal och vi startade på Unghundsderbyt där vi fick 89 poäng och kom på 14:e plats av 200 retrievers. Den bästa tollaren som startat på Unghundsderbyt för alla retrievers under 2 år någonsin. Sen gick matte i väggen och det gick ut över Rozzic. Nu försöker vi reparera vår relation och det går sakta bättre och bättre.

Vi tränar jakt för att starta jaktprov, där vi har ett 3:e pris i Ökl tollingjaktprov, och för att gå på praktisk jakt. Jag har jägarexamen, men det är mycket roligare att vara apportör än skytt på fågeljakter och där fungerar Rozzic väldigt bra. Han har bra fokus på fåglarna och på mig, han lyssnar på signalerna och han är tyst. Han är miljöstark och tar sig fram överallt. Han fungerar lika bra på nya marker och platser som hemma under träning och jakt. Rozzic är viltspårschampion och tanken är att han ska gå på skarpa eftersök i husses jaktlag. Att jobba med nosen är något han är bra på och han har klarat doftprovet på eucalyptus. Han har en kull i Nederländerna, och där har jag tagit en valp, Picco, som jag hittills är mycket nöjd med. Nu blir det hans kull nr 2 och det ska bli så roligt att få följa valparna efter Rozzic/Trissie på lite närmare håll här i Sverige. 

 

Tävlingsmeriter: 

BIR Jaktklass tollarspecialen 2021

Utställning:
Juniorklass: Excellent, CK, R-CERT
Unghundsklass: Excellent, CK, R-CERT
Bruksklass: Excellent, CK, CERT
Öppenklass: Excellent, CK, CERT
Jaktprov:
Tollingjaktprov Nybörjarklass 1:apris
Tollingjaktprov: Öppenklass 3:e pris

Viltspår: SE VCH 
Nosework: Doftprov Eucalyptus 

rozzic3.jpg
rozzic4.jpg
rozzic5.jpg
rozzic7.jpg
Rozzic6.jpg

Sussies ord om Trissie:

Triss är en liten och nätt tjej som älskar att arbeta oavsett i vilken gren vi tränar i! Matte tröttnar oftast långt före Trissie på våra träningar, det här med att nöta detaljer tycker hon är roligare än vad jag tycker - kanske på gott och ont? Hon är inte supersocial vilket innebär att hon inte vill fram och hälsa på allt & alla, utan hon vill bara fram och nosa och sen går hon undan. Trissie har sedan hon varit valp hängt med mig på jobbet i butik och har därför lärt sig att hålla sig på sin plats "bakom kassan". Hon håller familjen kärt men är mer av en enmanshund och är verkligen "mammas lilla tjej!" Hon älskar närhet och sitter gärna i knät samt sover uppe på huvudkudden. En mysig och väldigt lugn hund till vardags, men som vid träning blir 100% motor! Vi tränar och tävlar i rally, lydnad, agility och har nyss gjort doftprov nosework eukalyptus, vi har startat WT , inga jättebra poäng däremot, men vi har gjort det. Vi tränar viltspår och även apportering flera gånger i veckan. Hon har lätt till ljud när hon ser andra träna apportering, men själva apporteringsbiten älskar hon och utför uppgiften med mycket motor och will to please. 

Hon är inte vattengalen, men simmar gärna om man kastar en pinne i vattnet eller om det är i samband med apporteringsträning. Trissie är inte en lättstressad hund utan har ett naturligt lugn i sig, hon är miljötrygg och stabil.
 

Tävlingsmeriter: 

Viltspår SE VCH

Tollingjaktprov NBKL utan pris pga att Trissie inte ville gå i vattnet. Jobbade fint fram tills dess! 

Workingtest(WT) startat 
Nosework godkänt doftprov eukalyptus 
Nosework TSM 2xgodända resultat

Rallylydnad RLDN RLDF, tävlar just nu avancerad klass

Lydnad LD Startklass, tränas inför att starta klass 1 
Agility har startat klass 1. Trissie är inmätt 42,99cm och tävlar i mediumklassen 

Utställning Very Good & Excellent 

triss3.jpg
triss6.jpg
triss2.jpg
triss7.jpg
triss4.jpg

Vi ser fram emot att få läsa ett mail från dig med information om vad ni vill göra med er tollare och varför en tollare passar just er familj! 

Vi anser att en tollare är en allsidig hund med mycket spring i benen och ett stort behov av såväl mental som fysisk träning, de är en utmärkt familjehund med mycket motor som trivs bäst om den får ett arbete. Delar du dessa tankar med oss, så hör gärna av dig med en intresseanmälan för en My Own-valp. Mail: amanda.pathseekers@outlook.com 

bottom of page