top of page

High Mountain-kullen planeras till hösten/vintern 2019

Vi presenterar High Mountain-kullen som är Pathseekers första Grönlandshunds-kull!

De tänkta föräldrarna är kommandoledaren Lappfjällens P Ironboys Duolbagorni och hans ledarstudent Kimassok's Northern Breeze. 

Kullen är en total outcross och har 0,00% inavelsgrad.

Yesterday Breeze did her debute in lead,
With him as her teacher, she's about to

Lappfjällens P Ironboys Duolbagorni

SE35396/2017

HD: A / ED: 0 

Utställd i bruksklass Excellent CK, R-Cert

DP60 Hamra 2x30 1apris totaltid: 4:50

Kiruna Open 2x10 totaltid 1:17

Far: S27857/2006  SE UCH SE (Polar)CH  Nerriviks Imaq

Mor: SE32584/2012  Polar Explorers G12 Pippi Race

Kimassok's Northern Breeze

SE28650/2019 -  NO55748/15

HD: B

Utställd i öppenklass Very Good

Kiruna Open 2x10 totaltid 1:17

Far: SE32586/2012  Kimassok´s Fönix Niila 

Mor: NO31086/10  Tinka's Qira 

_DSC0377 (2).jpg
_DSC0452 (2).jpg

Duolba är en liten kille med stor kapacitet som sedan första gången han var i sele som 5 månaders valp visade mig att det är en ledarhund han ska vara. Katter, hundar, renar, bilar, skotrar, människor, ja vadsomhelst kan passera honom och han kan passera samt möta utan att han ens lägger en vikt av uppmärksamhet på dom. Skygglapparna är på! En egenskap som ärvts rakt från hans mor Pippi och moster Raska. En egenskap jag anser av guld värt i vikt och det är en egenskap ingen hund kan tränas till på samma sätt som den finns nedärvd. Ett arv vi ska ta tillvara på! Förutom hans skygglappar så är han en smart och lättlärd kille som alltid vill göra mig tillags, men han är även extremt envis och har ibland åsikter på vilken väg vi ska ta. I slutändan lyssnar han alltid på mig, men han testar gärna med glimten i ögat. 

Duolba fungerar ihop med alla hundar, tikar som hanar. Han är gemytlig och undviker bråk i alla lägen. Han är inte så hög, men med sina 34 kraftfulla kg är han stark som oxe och jobbar i alla lägen. Okomplicerad och gillar gärna att springa lös. "Mammas pojke" som gärna är med på alla mina äventyr om det så är att leda ett spann genom fjällen, åka skidor, vandra, paddla SUP eller leda en lydnadskurs så gör han det med hög stolthet och en alltid viftande svans! 

Breeze är en högrest dam som gillar att synas och höras. Hon flyttade till mig i vintras från Norge där hon levt som en kär familjemedlem, men de hade inte längre tiden som hon krävde. Omplaceringen sköttes via uppfödaren som var (och än är) mycket mån om henne.  

När Breeze flyttade till mig i Kiruna så plockades hon in i wheel och förstod direkt att den enda vägen vi ska är framåt. Hennes fokus var fullständigt imponerande för en hund som aldrig gått i spann förut! Det tog inte många veckor innan jag testade henne i led tillsammans med Duolba och i dagsläget tränas hon alltid i led eller swing.

 

Hon är kvicktänkt och har redan förstått alla kommandon, men hon behöver fortfarande Duolbas hjälp vid möten, omkörningar och för att hålla linan sträckt när vi står still.  Breeze är en otroligt social tjej som gillar att hälsa på allt och alla, så hon behöver lära sig att när selen är på så hälsar vi inte, utan då jobbar vi.  Hon är högenergisk och behöver utlopp för all sin energi! Hennes far och morföräldrar är goda ledarhundar, det ligger i släkten även i hennes linjer likt Duolbas. I hundgården så leker hon gärna med sina kompisar och när hon är med mig så gillar hon gärna att ta kontakt och visar gärna upp sina inlärda cirkuskonster om jag håller köttbullar i handen. 

Valparna förväntas bli friska, högresta och kraftfulla avkommor som med fördel kan komma att bli lite större än sin välbyggda och ståtliga men något så kompakta far. De förväntas behålla den råa arbetsmoral som bägge föräldrarna delar och framförallt förväntas valparna komma att ha goda egenskaper för att gå som ledarhundar i alla miljöer. Sociala och glada med god mentalitet och flock-känsla. Valparna föds inomhus så de blir vana med inomhusmiljön, när de börjar vandalisera huset får de flytta ut i hundgård tillsammans med sina föräldrar.

Valparna från denna kull kommer att passa både dig som är nybörjare med tävlingsambitioner samt dig med lång erfarenhet av rasen. 

Skärmbild (3).png

Parningen är en outcross, och har därmed 0,00% inavelsgrad!

Tveka inte att höra av dig till mig om du är intresserad av en grönlandshund från denna kull! 
Innan du skickar en intresseanmälan så ber jag dig läsa på om rasen (www.sphk.se) och vara väl införstådd i vad en grönlandshund kräver.

I din intresseanmälan vill jag att du noggrant beskriver dig själv & din hunderfarenhet, vad du vill göra med din grönlandshund, varför du vill ha   just den här rasen samt hur hunden kommer att bo.
Läs gärna på om hur valparna kommer att växa upp hemma hos mig. 

Ser fram emot ditt mail!

amanda.pathseekers@outlook.com

Raceday 1 of 2 in sprint (2x10km) with V
bottom of page