top of page

Dream About - Kullen

En kull som får drömmarna att viska om fjällturerna

5 valpar föddes 19/6 - 2021
alla valpar är tingade.

Se valparnas sida här!

Singi av Rennfokk 

SE49844/2018
HD A

ca 57 cm hög, ca 31 kg 

SE UCH  NO UCH  SE(polar)CH 

Kallasgårdens Balder

SE50887/2014

HD A

ca 64 cm hög, ca 36 kg

Lappfjällens P Ironboys Nuolja

Dem har Meriter att skryta om
Singi

 1:a pris på de två DP60 hon startat i, samt genomfört Polardistans 160 (185km), där Singi ledde spannet i mål till  en 1:a plats & VM guld! 

Singi är utställd i Juniorklass med Excellent och CK, blev ej tilldelad Cert pga för ung för dragprov. Tanken var att fortsätta hennes utställningskarriär nu i vår, men pga Covid-19 är det inte möjligt just nu.

Balder

Flertalet 1:a pris på dragprov
DP10, DP60 & DP100+ 

Genomfört Polardistans & Beaver Trap Trail

samt otaliga mängder fjällturer.

Balder är framgångsrik i utställningsringen med flertalet BIR, BIS & BIS Bruks, han har blivit tilldelad flera Cert och även ett CACIB.
Tanken var att under sommaren 2020 åka till Finland på utställning för att slåss om NORD UCH, men pga Covid-19 är detta inte möjligt i dagsläget.

Dem har erfarenheter att skryta om

Under våren 2020 har Singi & Balder spenderat sina dagar till fjälls tillsammans med Sofia.

Singi är van att gå i storspann, men nu fick hon testas framför pulka med endast Balder att jobba med.

De första dagarna hade hon det lite kämpigt med vikten i pulkan, ny förare och en ny kollega att jobba med.

Däremot så gick det inte alls lång tid förrän Singi landade i sitt nya arbete och hon förstod vad som förväntades av henne, hon tog också Sofias kommandon mycket väl och lyssnade väl till Balders råd om att jobba hårt när vi ska jobba, och samla energi när vi ska vila.   

 

Singi är, trots sin unga ålder, en välberest tjej som hunnit med många fjällturer och hon jobbar alltid så gott hon kan med ett glatt humör. I mitt spann går hon i alla positioner, hon är duktig på att hålla tempot uppe och duktig på kommandon, så därför är hon en klippa att ha framme i lead. 

 Singi vill alla väl, och fungerar ihop med alla hundar i flocken, jag skulle vilja kalla henne ranglåg i situationen gällande resterande i flocken. Hon har ett fantastiskt kroppsspråk och är tydlig i sina signaler, vilket gör att hon aldrig har hamnat i bråk, hon undviker alla konflikter och väljer istället att tramsa runt för att få alla på bra humör. 


Balder har utfört otaliga mängder fjällturer med pulka både som ensamhund & med sällskap av andra hundar. 

Balder tar sitt arbete på största allvar, och för honom spelar det ingen roll om han delar ansvaret med någon annan eller om arbetet går ut på att ta sig framåt ensam tillsammans med matte. 

Han är en otroligt bra lärare till de yngre hundarna då han alltid strävar framåt, oavsett underlag, väder och vind, samt att han har sitt naturliga lugn och självsäkra språk som gör honom till en tydlig ledarhund.

Han är en pålitlig turkamrat både vid turkörning eller vandring. Han är social mot människor och tydlig i sitt språk mot andra hundar. På tävlingar så bryr han sig inte om andra spann vid omkörningar, utan han vill bara i en riktning - framåt. Balder har ett bra driv och en otroligt härlig mentalitet!

Dem har egenskaper att skryta om

Både Singi och Balder är två otroligt sociala individer som är har en fin mentalitet mot både människor och andra hundar, så som vi önskar att rasens mentalitet skall vara. Dem är väldigt högaktiva och duktiga kommandoledare. Bägge individerna är därmed rastypiska i både mentalitet, exteriör och arbetsmässigt. Det är egenskaper som både jag och Sofia vill föra vidare i vår ras. Därför förväntar vi oss att valparna ur denna kombination är rastypiska, har ett gott framåtdriv och hög energi som bör förvaltas på bästa sätt.


Både jag och Sofia kommer att behålla valpar ur denna kull, men om det kommer att säljas någon valp så ser jag gärna att du som potentiell valpköpare har tävlingsambitioner både i utställningsringen och på dragprov, och framförallt så förväntar jag mig att du vet om att en grönlandshund måste aktiveras året runt och ha ett meningsfullt arbete och får vara en del av familjen/flocken, för att må bra.

 

Läs gärna mer om vad jag förväntar mig av dig som valpköpare här.

För frågor om Balder, kontakta Sofia på sofiabra-4@hotmail.com

För frågor om Singi, samt intresseanmälning på valp, kontakta mig på amanda.pathseekers@outlook.com

bottom of page