top of page

Att köpa valp från Pathseekers

Som valpköpare hos Kennel Pathseekers ser jag att du har tävlingsambitioner.
Du bör veta vad en tollare/grönlandshund är och du bör vara medveten om att det är en jakt-/draghund som kräver stimulans och arbete. En tollare & grönlandshund utan arbetsuppgift skaffar sig lätt eget arbete, vilket oftast leder till oönskade beteenden och i värsta fall problembeteenden. Detta är lätt att förebygga genom att se till att din hund har en arbetsuppgift. Tollaren är en bra allroundhund och kräver mer aktivering än promenader, dem är smarta och alerta med mycket energi. Dem gillar alla typer av aktiveringar, så det är lätt att hitta en sport som ni båda kommer att uppskatta. Boll- & pinnkastning är inte en aktivering för en tollare... 

Valparna säljs enligt SKK's föreskrifter med deras avtal. De kommer vara försäkrade mot dolda fel i Folksam, regelbundet avmaskade, vaccinerade, registrerade i SKK, chippade & besiktigade vid leverans. Valparna levereras vid 8 veckors ålder och det medföljer stamtavla, skötselanvisningar, valpens individuella journal & foder-startpaket från Royal Canin(samma torrfoder valparna blir uppfödda på), en filt med dofter från valplådan samt ett roligt och välfyllt valppaket. Under hela valpens uppväxt uppdateras veckobrev, bilder & filmer från utvecklingen i kullens FB-grupp som är öppen för valpköparna och deras familjemedlemmar.  


Jag vill att vi träffas innan valparna levereras, detta för att vi ska lära känna varandra och för att du som blivande valpköpare ska få träffa valparna och föräldrarna till kullen. Jag kommer att matcha ihop rätt valp med rätt valpköpare, detta för att jag känner valparna och kan följa deras utveckling varje dag under 8 veckors tid. Ni får självklart ha önskemål om vilken/vilka valp/valpar som är er favorit efter att ni har varit och hälsat på.
Jag har rätt att neka köp av valp. Valpen ska vara betalad innan avhämtning.  


Är du inte redan medlem så bjuder jag på första årets medlemskap i
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben samt Svenska Spaniel- och Retrieverklubben

För Grönlandshund så bjuder jag på första året som medlem i SPHK Grönlandshund om du inte redan är medlem.

Kan du av olika anledningar inte ha kvar din hund ska du ALLTID kontakta mig i första hand för att vi gemensamt skall hitta ett nytt och bra hem åt hunden, alternativt att jag köper tillbaka hunden. 
 
När du köper hund av mig förbinder du dig att röntga höftleder och armbågsleder när hunden är mellan 14-24 månader samt för tollare att mentalbeskriva din hund (jag kommer att erbjuda ett gemensamt kull-BPH/MH där vi alla kan träffas).  

När du har HD & ED röntgat din valp, startat jakt-/dragprov, gjort mentaltest(gäller ej grl) samt ställt ut din hund på officiell utställning får du en gåva som du och din hund kommer att ha nytta av. 
Detta syftar till att jag som uppfödare skall kunna utvärdera avelsarbetet, men det ligger även i ditt intresse som hundägare att utvärdera din hund. 

Jag vill att du går valpkurs med din valp, alternativt att du går gratis kurs hos mig när jag erbjuder valp & vardagslydnadskurser. Mitt mål är att alltid finnas tillhands för er!

Under hela hundens liv finns jag vid din sida för frågor och stöttning! Jag vill gärna ha kontinuerliga uppdateringar och bilder. Posta gärna bilder & filmer på kullens FB-grupp samt instagram med hash-taggen för kenneln: #kennelpathseekers , 
samt varje kulls egna hash-tag: #pathseekerssoulmate #pathseekershighmountain #blessiekoda #pathseekersdreamabout #pathseekerstouchof

bottom of page