Om Team Pathseekers

Träning & Tävling med Grönlandshund & Alaskan Malamute

Pathseekers flocken består i dagsläget av nio grönlandshundar, en alaskan malamute, två tollare och en vorsteh. Tillsammans kör vi hundspann, åker skidor, jagar, vandrar, paddlar, går på promenad, håller kurser, går på kurser, tävlar, tränar och lever ihop. Vi gör allt tillsammans, precis som vilken familj som helst. 

Hundarna är döpta efter berg eller sjöar i Norrlands fjällvärld, vi vill kunna associera en plats med namnet, en vacker dalgång till en vacker hund, ett massivt berg till en massiv personlighet, en ståtlig fjälltopp till ett ståtlig hund. Tänk att man kan besöka platsen man döpt sin hund efter. Det är något magiskt i det tycker jag.

(Undantag på vuxna omplaceringar Breeze & Elfi som fick behålla namnen de haft sedan de var valpar.)

Our Story

Jag köpte min första malamute 2015, efter det spårade allt ur. En blev snabbt tre, och sen fyra och sen sex, och så skulle man ha valpar så behöll man två, sen tog man en till kull på en annan tik och då kunde hjärtat inte sälja alla valpar så då behöll vi två till. Ja, det här med "polarhundssjukan" är ingen myt, det är sanning - och vi lever mitt i den.

Med det här spannet älskar jag att utmana mig själv, men framförallt att utvecklas tillsammans. Jag har börjat från början med valpar som varit lika okunniga som mig, Duolba & Vieran, tillsammans har vi skapat en flock med individer från olika håll. Köpt in vuxna hundar, valpar och fött upp egna hundar med föräldrar jag anser fyller kraven jag har för en god exteriör, mentalitet och en frisk kropp.

277746724_10161761839333625_3829043315725294253_n.jpg

Meet the team

Våra samarbetspartners

vildmannens.jpg